Ryba po japońsku
Jak zrobić rybę po japońsku
składniki:
1 kg filetów,
1 łyżka Vegety,
Ryby posypać Vegetą, otoczyć w cieście, smażyć na oleju.
Ciasto:
1,5 szklanki maki,
2 jajka,
0,5 szklanki wody.
2013-07-31 00:00:00
Iwona Rokita
Ja podaję swój przepis:-) Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 3 łyżki mąki, Kapka mleka, 1 łyżeczka przyprawy do smaku.
Składniki na zalewę: 2 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu, szczypta soli, 1/2 szklanki oleju, 1 mały przecier pomidorowy, 4 łyżeczki pkantnego ketchupu, ziele ang, liść laurowy, pieprz mielony
Jakie warzywa: 2 duże czerwone papryki, 3 duże cebule, 5 srednich ogórków korniszonów
Poza tym: 70 dkg filetów np. z pangi
Rybę należy usmażyć w cieście naleśnikowym, a wszystkie składniki zalewy zagotować. Warzywa pokroić. Usmażoną rybę przekładać na przemian warstwami warzyw, zalać gorącą zalewą, przykryć, schłodzić. Zjeść:-)
2015-11-23 00:00:00
Zofijka39